Wednesday, March 9, 2011

Coba lari dari tanggungjawab atau apakah..???selfish..fishing..fisherman..fingernail..

Lelaki..skang, ade ke lelaki yang betul betul jujur ..?? bagi aqu susah sangat sangat nak jumpe lelaki yang betul betul jujur skang kan..kalo ade pown ,yang suke ambik kesempatan jew ..  yang betul betul jujur and ikhlas aqu rase 1/10 la skang nie .. entah la pe nak jadik dunia skang .. kaum ADAM yang sepatutnya menjaga dan melindungi kaum HAWA kini dah jadi sebalik nya ...aq bkn wat statement maen ikut sdap mulut jew .. p bdasarkan experience ... lam pe jua situasi, laki slalu salahkan pmpuan bia pown mereka yg salah .. 4 da example, ble pmpuan tu dh t'lanjur mlakukan hbngn sexual ngan psgn diorg .. msti laki akan cakap pmpuan tu x pndai jge dri, trlalu murah n whateve la .. sdgkan laki tu yg tlalu memakse ... ble pmpuan tu x bg, die mrajuk plak .. mrah2 .. n kate pmpuan tu tlalu bkre, x siyes syg kan diorg , xley nk bkorban walopun sdikit  n mcm2 agi ar ... 


Aty pmpuan ni plak lembut .. bak kate sumbody tuh ... "LEMBUT CAM TISU".. mudah tersentuh n cepat terase .. oleh sbab xnk khilangan pakwe die, diorg pn tpakse srahkan dri walopun scare x rela ... laki plak, ble dh dpt pe yg diorg nk , diorg lpas tgn camtuh jer ... sblum dpt, mcm2 jnji diorg tabur .. ayat manis mcm madu ..tp ble dh dpt , buang camtu jer .. jnji2 tnggal jnji .. dlu manis mcm madu , skg pahit cm hmpedu .. mcm2 tohmahan dilontarkan pd pmpuan tu .. xtaw jge dri la .. stupid la .. mcm2 ayat kua .. cmtu ar laki ... x penah nk hargai pmpuan .. ble nk, diorg cri, ble xnk, diorg campak jer .. 

  Laki skg kan .. nak cari bini yg baik2 .. solehah .. dara .. tp diorg ..??? hampeh jerk .. keje gigolo .. mrosakkan anak org ... tp bcita2 nak bini yang baik .. suci ..solehah.. diorg dh lpe jnji Allah swt agak nyer ..


 “ Wanita-wanita yang tidak baik untuk laki-laki yang tidak baik, dan laki-laki yang tidak baik adalah untuk wanita yang tidak baik pula. Wanita yang .baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk wanita yang baik. (Qs. An Nur:26)

  Law dri sndiri tu dah x btol , x pyh la nk bmimpi nak bini yang baik .. solehah .. suci .. dpat yg mcm tu gak akhir nye nanti .. ingt2 la laki .. pmpuan bkn brg mainan korang erk ..yg korang cari ble korang rase perlu n korang tinggal ble korang rase dah jemu .. pe perasaan korang law de org wat camtu kat salah sorang dr family korang ..? x kre la adik korang ke , kakak korang ke, anak sedara korang ke,or lebih dahsyat agi pd anak gadis korang ... korang mesti rase bengang n nak marah an .. msti korang akan cari laki tu sampai dapat n pecahkan muka diorang n pakse diorang bertanggungjawab an ... pmpuan xkan jd rosak gak law bkn sebab laki ..laki patut b'tanggungjawab ats sume perbuatan diorang .. bkn lpas tgn camtuh jerk ..


Bkn tu jer ... ble skg dunia dh kecoh ngan kisah pmbuangan bayi , remaja pmpuan gak yg banyk d persalah kan ... sume tanggungjawab dilepaskan atas bahu pmpuan .. mane pegi ye bapak baby tu .. yg dlu beria2 bjanji bersumpah setia nk btnggungjwb if sumthin happen .. ble dh btol2 jd, ke mane hlg nye sume jnji2 tu ..? kosong jer .. ZERO !!!! pmpuan gak yg jd mngsa .. dicaci n dimaki .. walhal perkare camtu xkan terjadi tanpa laki ..

 Ntah la .. dunia skg .. xtaw pe nak jadi .. pmpuan slalu jd mngsa kekejaman laki .. dah jd cam zaman jahiliyah lak .. lelaki yg sepatut nye dicipta tuk memimpin n mlindungi kaum pmpuan dh tbalik jd nye .. aq bkn wat statement ni sebab terlalu sakit aty ngan laki tp berdasarkan realiti kehidupan skrg......


 apakah ini
some pic memories aqu bersame insan yang penah lukakan ati aqu
insan yang reaaly really aku sayang
BUT
die wat taik kat aqu
oh Gosh..
apekah ini..
sampai mase pasti Dia akan balas sume
perbuatan insan ini..

                                    







bkn laki namenye law x maenkan pmpuan.. 
p/s : lam ati masih ade kesan luka dipermainkan seorang lelaki :p







Thanks To reading Diz...

0 comments:

Post a Comment