Thursday, April 28, 2011

Perkhabaran gumbira...


Yeah..
kelmarin nenek dapat mesej dari abg kandung nenek
die suh nenek hubungi mak sedare nenek kat Manir
coz
ade berite gembira tuk nenek

Suke sangat dapat berite tu
hehehehe
sampai tak lena tido malam
sebelum dapat pengesahan..
cehh..
ade org masuk minang nenek dah ke..

Kua kua kua..

Actually
bukan begitu..
Nenek diminta menghubungi mak sedare nenek
sebab
sijil sijil nenek yang hilang 2 bulan lepas dah diketemui

And
bile nenek hubungi my aunt
die cakap.
YES !!
Betul..
sijil tu ade ngan die skang
and die suh aku pegi amik bile bile mase jew..

Yeah..
Nenek excited sangat sangat
tak payah la nenek susah susah pegi buat salinan sijil baru
kalo pegi buat salinan pun bukan dapat semua

Juz sijil akademik je la
sijil sijil sampingan cam sijil PLKN, BIROTATANEGARA,
sijil sijil ujian lisan, kelas fardhu ain and sijil sijil kokorikulum
and others tentu tak ley buwat baru kan

Yang paling penting,
sijil kursus perkahwinan nenek..
hehehe
takde sijil tu tentu nenek tak dapat kawen..

iIskh3
macam la nenek nak kawen skang..
calon pun tak de lagi
money pun belum cukup
camne nak kawen kan..

Tapi tak kesah la tak leh kawen pun
nenek bukan kemaruk sangat nak kawen
enjoy pun belum abis lagi

iskh3
pe nak jadi nenek sorang nie
asyik pikir enjoy jer..

Huhuhuhu
pape hal pun nenek gumbira sangat skang
mekaseh banyak banyak pada org yang telah menjumpai
sijil nenek dan mengembalikannya
jasamu dikenang ke akhir hayat nenek
thanx so much


Thanks To reading Diz...

8 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. jaga elok2 ye pasni....hehee typing error daa tadi...:)

    ReplyDelete
  3. insyaAllh cucu..actually..sijil nenek hilang time nenek nak bertolak ke KL 2 bulan lepas...mase tu nenek tinggalkan beg pakaian yg mengandungi sijil tu kat luar toilet..nak cpt sgt, tnggl camtu je..kua dr toilet, tgk2, beg nenek dah lesap..malang tol nasib nenek..

    ReplyDelete
  4. mcm mn leh ilang sblm nih?
    nasib baik jumpa balik...kalau tidak nangis x de lagu la jwb nyer...ye x? hee

    ReplyDelete
  5. ahaha.. siannya dia.. naseb baek suda jumpa balek.. :D

    ReplyDelete
  6. xleh komen kot shoutbox tu nek..
    orang gong badak jew..

    ReplyDelete