Saturday, April 9, 2011

Satu Kerjaya Yang Aku Impikan Sejak Mula Dulu...Lepas Aku Tak Berjaya Jadik Juruhebah or Lebey Dikenali Sebagai DeeJay..wkwkwkwkw

 
Hai all..
korang mesti tataw kan pe cite cite aku sejak kecil kan..
urm..
ari nie aku akan cite kan sume nyer..
dari A sampai Z..

Sebenornye
sejak aku kecik dulu aku minat benor
nak jadik deejay
or pengacara radio..
aku suke keje tu sebab banyak cakap..
aku nie tergolong lam kategori yang banyak cakap jugak la
so sebab tu la aku suke sangat nak jadik
pengacara radio nie..
tapi oleh sebab aku skolah tak pandai
( act bukan tak pandai sebenor nye tapi M.A.L.A.S )
cite cite aku tuk jadik deejay pown terkubur..
ishk3 sedey nyer..

Huuhuuhuu
selaen jadik deejay, aku ade gak bercite cite nak jadik
P.A or lebih dikenali sebagai
personal assistant
bukan PA sistem yer..
hehehe

Dulu mase baru tamat STPM
penah gak aku interview job PA
kat KL..
fuhhhhhh...
besar betol company tuh..
first aku jejak kaki kat company tuh aku
dah agak kompem aku
tak kan duterima keje kat situ
coz aku nih bukan pandai bahasa omputeh sangat
lagipun aku pown bukan nye cantik
so simpan je la cite cite tuh

Huhuhuhu
kempunan suda..
tapi sejak ade org kenalkan aku pd somebody nih
aku rase aku ade peluang nak jadik PA
coz org tuh dah offer aku jadik PA
law boleh die mau aku mulakan keje secepat yang mungkin
tapi aku tengah pikir..


Besh tu memang besh tapi aku tengah
pikir..
aku tataw nak wat keputusan camner..
act aku sayang nak tinggalkan keje aku
kat PKRM nie.
aku rase dah sebati ngan pusat siber yang
selalu bocor atapnye bile ujan turun..
yang ade banyak semut
pc yang selalu wat hal
ngan karenah karenah bebudak nakal
yang berkunjung kat sini
rase sayang lak nak tinggal..
tapi..

Macam mane ye..
law aku tak berenti and tak terima job tu 
aku takut nanti aku dibuang dari PKRM nie
coz ari tu aku dengar ura ura
kat PKRM nak pakai sorang je penyelia..
tapi
law aku tinggalkan keje yang sedia ade ni
aku risau job baru aku tak menentu lak nanti
dah la tempat keje nye kat KL sane
kene duk sorang sorang lak
memang susah gak nak wat pilihan kan
dalam dilema dah skang
huhuhuh

Adoi
ke mane la hala tuju ku ye
Dr tuh dah offer aku start keje next week
tapi aku very very sayang nak tinggalkan tempat and keje nih
tapi law aku tak time keje tu nanti and aku dibuang keje skang nie
camne lak..
aku skang dah susah nak apply keje coz sume aku dah kehilangan
sijil sijil aku

Arghhhhhh
sungguh susah membuat pilihan yang tepat rupe nye





Hope Allah SWT bagi aku petunjuk arah mane yang betul dan tepat yang harus aku tuju..




Thanks To reading Diz...

0 comments:

Post a Comment